VARM VIT CHOKLAD

vit choklad

När man just har cyklat hem i kvällsmörker och oktoberkyla är varm choklad något av en nödvändighet. Min favoritchoklad är vit, med hel kanel och vanilj. Helt fantastiskt gott. Så här enkelt är det:

En stor mugg standardmjölk
Några rutor vit choklad (cirka 25 gram)
En stång kanel
1 tsk hemmagjord vaniljsocker (se nedan)
Riven mörk choklad

Värm mjölken och vaniljsockret. Smält ner den vita chokladen. Häll upp i en mugg med kanelstång och riv lite mörk choklad över.

Hemmagjord vaniljsocker

1 kg socker
3 vaniljstänger

Skåra vaniljstängerna, skrapa ur fröna och dela skalet i bitar. Häll allt tillsammans med sockret i en knivmixer och kör tills det blandats och sockret blivit finkornigt. Sila bort skalresterna och häll i en burk med lock.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0