LAKRIS- OCH CHOKLADKOLA

lakritskola

Kombinationen sötlakrits och choklad är förmodligen den bästa som går att göra och det är ett veritabelt mysterium att inte fler godistillverkare uppmärksammat den. Jag har dock tillverkat en chokladkola med lakritssmak som gör att man inte längre behöver invänta marknadens försenade uppvaknande. Så här gör man den:

1 dl mörk sirap
3 dl grädde
3 dl socker
50 g smör
50 g mjölkchoklad
1-2 tsk lakritsextrakt

Koka sirap, rädde, socker och smör tills kolan blir seg. Häll en sked kola i kallt vatten för att kontrollera att den går att forma till en kula (kulprov). Ta av från värmen och rör i chokladen och lakritsextraktet. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna något. Skär i rutor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0