Kycklingfajitas med guacamole



En tuff macka med mycket smak som ger nyttiga proteiner och ork i backen.

4 portioner, 30 minuter

2 färska kycklingfiléer
olivolja
1 påse fajitakryddmix (finns i tacohyllan)
4 pitabröd eller mjuka tortillabröd
2 avokador
1 rödlök
1 lime
1 tomat
örtsalt
1 påse salladsmix eller babyspenat
4 msk chunky tacosås
eventuellt lite riven stark ost

Strimla och bryn kycklingfiléerna i lite olivolja.
Tillsätt kryddmixen och tillaga enligt anvisningen på påsen.
Värm bröden lätt i ugnen under tiden, de smakar godare då - även om de blir kalla efteråt.
Gröp ur avokadofrukterna.
Skala rödlökarna.
En halv lök finhackas och blandas med avokadoköttet som mosas tillsammans med en finhackad tomat (skålla och kärna ur först om du orkar).
Tvätta limen och riv ner skalet, pressa i saft och smaka av med örtsalt.
Hacka resten av löken.
Fyll bröden med sallad, kyckling, tacosås, resten av löken och avokadoröra.
Toppa eventuellt med lite riven ost.
Svep in dem noga i folie så att de inte läcker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0