CITRONKAKOR MED VALLMO
De här spröda små citronkakorna är inte så där supersöta som många andra småkakor, utan känns lite mer afternoon tea på något sätt. Och eftersom de bakas på potatismjöl kan man även bjuda sina glutenfria vänner på dem.
175 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 1/2 dl potatismjöl
Lemon curd (finns också att köpa i affären)
Vallmofrön
Rör ihop smör och socker och tillsätt ägg och potatismjöl. Rulla degen till små bollar och lägg på smord plåt. Tryck små fördjupningar i varje boll och fyll med lemon curd. Strö över vallmofrön och grädda i 175 grader i 15 minuter.
LEMOND CURD
2 citroner
3 ägg
2 dl socker
75 gram smör
Tvätta citronerna och riv skalelt fint. Pressa också ur saften. Vispa ihop ägg och socker och rör i citronskal och saft. Ställ i vattenbad och rör tills krämen tjocknar. Klicka i smöret och låt svalna i rena burkar.