VÄRMANDE SAFFRANSSOPPA I HÖSTMÖRKRET


Det blir mörkare och mörkare om både morgnar och kvällar och det känns att hösten är här till 100 %. De senaste dagarna har varit rejält gråmulna och värmande, trösterik mat känns helt rätt just nu. Den här soppan lyser upp i mörkret med sin brandgula färg och den sprider en ljuvlig doft omkring sig. Att den dessutom är enkel och snabb att tillaga minskar inte min undran över varför jag inte gör den oftare.

Saffranssoppa, 4 portioner
1 gullök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 pkt saffran
olivolja
2 morötter, skalade och skivade
3 stjälkar blekselleri, skivade
1 l vatten
1 tärning hönsbuljong
2 msk socker
0,5 msk sambal oelek
1 tsk mejram (eller dragon)
1 burk finkrossade tomater (Mutti)
2 dl vispgrädde
färsk bladpersilja (eller timjan)
Fräs lök, vitlök och saffran i olivolja. Tillsätt morötter och selleri. Häll på vatten och ha i buljong, socker, sambal, mejram och tomater. Låt småputtra till grönsakerna mjuknat. Häll i grädden och koka upp. Salta om det behövs och garnera med hackad persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0