TORSK MED KNÄCKETÄCKE

Idag bjuder vi på en fiskrätt som är lite Thaiinspererad. Fisk innehåller många nyttiga näringsämnen, men tyvärr underskattad av många, så testa denna rätt och njut av smakerna.

4 Portioner
30 Minuter

DET HÄR BEHÖVER DU

800g Torskfile
2 Skivor wasa sport hårdbröd
2msk torkade limeblad
1,5 Burk kokosmjölk
1msk panang curry
2st limefrukter
2msk fisksås
2msk socker
200g Frysta ärtor
200g Spenat
2msk Olivolja
2 Röda paprikor
Jasminris

SÅ HÄR GÖR DU

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda kokosmjölk,1/2 msk panang curry,2 msk limesaft,fisksåsen,sockret,en lime delad i 8 bitaroch olivoljan i en bunke.
3. Mosa sportbröd,1/2tsk panang curry,2msk limesaft,limeblad och 2msk kokosmjölk i en mortel.
4. Lägg torskfileerna i en stor ungfast form.
Fördela pastan från morteln på fisken.
5. In med fisken i ugnen i 10min.
Ta sedan ut fisken och häll på hackad paprika och blandningen med kokosmjölk från bunken.
In i ugnen igen i 25min.
6. Koka ris för 4personer.
Värm ärtor och bladspenat i en kastrull med hett vatten.
Häll av vattnet.
7. Servera sedan den mustiga huvudrätten med ris,ärtor och spenat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0