SNABB SPARRISPASTA MED VITLÖK & CITRON
Ett lunchtips för er som har lite bråttom.
4 Portioner
DET HÄR BEHÖVER DU
20 körsbärstomater
1 paket frysta sparrisknoppar
1 finhackad rödlök
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
2 tsk citcronolja
1 dl finhackad slätbladig persilja
flingsalt och svartpeppar
300 g valfri pasta
1 bit parmesan/pecorino
SÅ HÄR GÖR DU
1. Tina sparrisen.Skär den snett på mitten.
2. Halvera tomaterna och lägg dem i en vid stekpanna tillsammans med sparris,rödlök och vitlök.Häll över olivoljan, salta o peppra och rör om.
Men värm inte blandningen ännu.
3. Koka pastan . Sätt klockan på en minut kortare koktid och värm då tomat och sparrisblandningen på medelhögvärme.Låt det inte stormkoka.
4. Sila av vattnet från pastan och häll pastan i sparrispannan.
Slå av värmen .Blanda allt väl tillsammans med persiljan.
Mal över lite mer svartpeppar och riv över grova flagor av parmesan eller pecorino.
Servera omedelbart.
4 Portioner
DET HÄR BEHÖVER DU
20 körsbärstomater
1 paket frysta sparrisknoppar
1 finhackad rödlök
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
2 tsk citcronolja
1 dl finhackad slätbladig persilja
flingsalt och svartpeppar
300 g valfri pasta
1 bit parmesan/pecorino
SÅ HÄR GÖR DU
1. Tina sparrisen.Skär den snett på mitten.
2. Halvera tomaterna och lägg dem i en vid stekpanna tillsammans med sparris,rödlök och vitlök.Häll över olivoljan, salta o peppra och rör om.
Men värm inte blandningen ännu.
3. Koka pastan . Sätt klockan på en minut kortare koktid och värm då tomat och sparrisblandningen på medelhögvärme.Låt det inte stormkoka.
4. Sila av vattnet från pastan och häll pastan i sparrispannan.
Slå av värmen .Blanda allt väl tillsammans med persiljan.
Mal över lite mer svartpeppar och riv över grova flagor av parmesan eller pecorino.
Servera omedelbart.
Kommentarer
Trackback