KYCKLINGFILE TANDOORI MED KALL VITLÖKSSÅS

Vill man äta en riktig tandoorikyckling är det snudd på enklare att åka till Indien än att försöka laga själv.
På hemmaplan lagas den i särskilda lerkärl.
Här fuskar vi med färdig kryddblandning som ger spännande smak.

4 Portioner
30 Minuter


DET HÄR BEHÖVER DU

600g Kycklingfile
1msk Tandoorikrydda
2msk Vetemjöl
4msk Veteströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja

TILL SÅSEN

2dl Mager creme fraiche
3msk Majonäs
1 Vitlöksklyfta
1tsk Vitvinsvinäger

ATT ÄTA TILL

Ris
500g Wokgrönsaker

SÅ HÄR GÖR DU

1. Blanda såsen av creme fraiche,majonäs,rivien vitlök och vinäger.
Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela kycklingfileerna i 3 delar på längden.
Blanda tandoorikryddan med vetemjöl och veteströbröd.
Rulla kycklingbitarna i blandningen och lägg dem sedan för att få färg i enbart rapsolja.
Lägg över bitarna till ett ugnfast fat och kör dem helt genomstekta i 175 graders ugn 10-12 minuter.
3. Stek wokgrönsakerna hastigt med rapsolja i en het panna.
Ris smakar bäst till och lite färska örter lyfter rätten i både smak och utseende.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0