HET FISKGRYTA FÖR HÖSTEN



Kokkens kryddiga fiskgryta, 4 pers. utan tillbehör/6 pers. tillsammans med ris
1 st purjolök, strimlad
2 msk gul curry
1 burk/pkt krossade/hela tomater
2 st fiskbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3%)
1 dl vatten
½ citron, saften
400 g skinn- och benfri lax, i kuber
400 g skinn- och benfri kolja, i kuber
250 g kräftstjärtar
200 g räkor, skalade
1 dl dill, finhackad

Fräs purjolöken och curryn i en kastull i lite olja. Tillsätt tomater, buljong och späd med vätskorna. Låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt fisken och låt sjuda 5 minuter. Vänd försiktigt ned skaldjur samt dill.
Om man vill ha något till grytan så passar ris bra, men det räcker då med ½ port./pers.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0