DAGENSLUCHTIPS



STEKT LAX MED SKÅNSK SENAPSSÅS

4 Portionsbitar lax
Salt och svartpeppar
Smör och rapsolja

TILL SÅSEN

3dl vatten
2dl grädde
1 fiskbuljongtärning
2msk skånsk senap
1tsk brunt senapsfrö
1/2tsk vitvinsvinäger
1msk majsstärkelse
2msk vatten

ATT ÄTA TILL

Kokt potatis eller ris
Ärtor & 1tsk strösocker
Citron

SÅ HÄR GÖR DU

1. Skala och sätt på potatisen.
Koka upp vatten och grädde till såsen.
Tillsätt en fiskbuljongtärning,skånsk senap,lätt mortelstötta senapsfrön och lite vitvinsvinäger.
Låt såsen sjuda i 5 minuter.
Red av såsen med majsstärkelse blanda med lite vatten.
Smaka av med salt och eventuellt lite vitpeppar.
2. Se till att laxen är skinn och benfri.
Stek bitarna i lika delar smör och rapsolja.
Krydda med salt och svartpeppar.
Beräkna stektiden till 2-3 minuter per sida.
3. Koka upp ärtorna i saltat och sockrat vatten.
De behöver bara ett uppkokoch sedan dra 1 minut i vattnet.
Citron och kokt potatis är goda tillbehör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0