Cheezus!

Lasagne!  Har börjat titta på kanalen Boomerang och där visas Katten Gustaf, ni vet han som är ganska odräglig och tokig i lasagne. Så då passar det bra att bjuda familjen på lasagne. Och de brukar inte protestera direkt ;-) Så här tycker jag min lasagne blir bäst. Det ska vara mycket ostsås och den ska ska vara riktigt krämig och "ostig" (ser inte ut så på bilderna kanske). Det kan vara hyfsat snabblagad vardagsmat om man använder färska lasagneplattor och är man riktigt lat kan man köra på färdig ostsås. Vad brukar du ha i din bästa lasagne?







Kokkens lasagne, 4-6 port.
12 valfria lasagneplattor
1 stor gullök
500 g nötfärs
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk färsk timjan eller 1 ½ tsk torkad eller 1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor, pressade
1 köttbuljongtärning
1 krm svartpeppar
½ tsk salt

Ostsås:
7 dl mjölk
4 msk vetemjöl
2 msk smör
3 dl riven Västerbottenost (ca 100 g)
salt & vitpeppar

Sätt ugnen på 225°. Stek löken lite mjuk, tillsätt färsen och bryn allt en stund. Tillsätt tomater och samtliga kryddor. Låt sedan koka under lock i 15 minuter.
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken, tillsätt sedan resten samt smöret. Sjud tills såsen blivit riktigt tjock. Stäng av värmen. Rör ned osten och låt den smälta. Smaka av medsalt och vitpeppar.

Bred ut hälften av ostsåsen i botten på en ugnsform. Täck med 4 av lasagneplattorna. Bred ut hälften av köttfärsen och täck återigen med 4 lasagneplattor. Bred ut resten av köttfärsen och täck med de sista 4 plattorna och sedan resten av ostsåsen. Gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter. (Är lasagnen kall så sänk ugnsvärmen till 200° och tillaga i 30 minuter)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0