AMERIKANSKA SAFFRANSBULLAR

saffransbullar Amerikanska saffransbullar

Snart advent och julen närmar sig. Då kan det vara bra att börja öva med saffransbak.
Denna amerikanska variant av kanelbullar blir lite kladdigare och sötare eftersom de bakas ihop i en form eller långpanna och garneras med sockerglasyr. I USA kallas de ibland lite motsägelsefullt för ”Swedish cinnamon buns”. De blir både vackrare och juligare med lite saffran i degen.

50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
½ g saffran
1 ½ dl socker
1 tsk salt
1 tsk grovmalen kardemumma
13 dl vetemjöl

Fyllning
100 g flytande margarin (ca 1 dl)
1 ½ dl farinsocker
2 tsk kanel
1 ½ dl russin

Ett ägg till pensling

Glasyr
4 dl florsocker
4 msk vatten
1 tsk vaniljsocker

Värm mjölk och smör till 37 grader. Rör ut jästen i vätskan och blanda i saffran, salt, socker och kardemumma. Tillsätt mjölet och arbeta degen tills den är smidig, men kladdig. Låt jäsa under duk i en timme. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred ut blandningen av margarin, farinsocker, kanel och russin över den. Rulla ihop som en rulltårta och skär i 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna intill varandra i en långpanna och låt jäsa under duk i ytterligare en halvtimme. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna och ringla över glasyren av florsocker, vatten och vaniljsocker. Bryt i bitar och servera.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är så härligt när julen börjar komma. =)

2010-11-23 @ 04:51:55
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0