FALUKORV PÅ NYTT SÄTT

Plommonspäckad fläskkarre´är en del av vår svenska matskatt.
Här gör vi något liknande, men andväder falukorv och serverar med en lök- och rotsaksmix.


                                                                 

Plommonspäckad falukorv med lök och rotsaksmix.

600 g falukorv
8 katrinplommon
salt och peppar
smör

Till såsen.
1/3 purjolök
1 tsk farinsocker
6 katrinplommon
1msk smör
1 msk konc. kalvfond
2 dl grädde
3 dl vatten
majsstärkelse
sojakulör

Att äta till
2/3 purjolök
1 påse frysta rotfrukter 500 g
blandade blad

1: Skär korven i 8 tjocka skivor.
Ta hål i mitten med kärnhusstickare.
Fyll hålen med plommon.
2: Skölj och strimla purjon.
Fräs med smör, farinsocker och plommon i en kastrull.
Tilsätt kalvfond, grädde och vatten.
Kokka upp och reda av med majsstärkelse och sjud såsen i ca. 6 minuter.
Färga såsen lätt med sojakulör och smaka av såsen med salt och peppar.
Sila såsen.
3:
Stek resterande purjo tillsammans med rotfrukter i smör.
Salta och peppara.
Stek korven 2 - 3 minuter per sida under lock.
Grunda tallriken med rotsaker, därefter med korv och ringla sås runt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0