NÅGOT GOTT TILL HELGEN



Underbar kladd kakabugs mä smulig toppingbugs

Jag älskar kladdkakor i alla dess formeryes..lätt att göra o snabbt går det..thumbs up
denna är extra godblushing o sen en gräddklick på toppenyummy

ps...sen får man slicka skålen..blir man aldrig för stor förhappy

200 gram smör
200 gram mörk choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
Topping
75 gram smör
0,75 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 msk kakao
2,5 dl smuliga frukostflingor, t ex Start

Gör så här
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3.Smält smöret försiktigt. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör tills chokladen smält. Rör till en jämn smet.
4.Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 14 minuter. Låt svalna helt.
5.Lossa kakan ur formen. Smält smöret till toppingen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner socker, sirap, vispgrädde och kakao och låt koka upp.
6.Koka under omrörning på medelvärme tills kolan tjocknat och det blir en "gata" när man drar sleven längs med kastrullens botten. Använder du en termometer så är kolan klar vid 114 grader.
7.Dra kastrullen från plattan och rör ner flingorna i kolan. Bred smeten i ett jämnt lager ovanpå kakan och låt stelna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0