KORV + GRYTA

Korv i alla dess former passar till lunch, middag och fest.
Inget annat kan varieras som korv, beror på att den finns iså många olika former.
Denna enkla korvrätt, kan göras på det du har hemma i kyl, frys och skafferi.

Korvgryta med grönsaker, tomatsås och ris.

600 g falukorv
1 - 2 paprikor i olika färger
1 gul lök
1 - 2 morötter
100 g champijoner
100 g hari coverts
1 flaska kryddig tomatsås, 400 g
salt och svartpeppar
smör
ev vitlök och färska kryddor

Skär korv och paprika i strimmlor.
Skala och hacka löken.
Skala och finstrimla morötterna.
Dela de långa hari covertsen i mitten.
Hetta upp en stekpanna.
Stek grönsakerna i smörefter 3 - 4 minuteråker korvstrimlorna i pannan.
Efter ytterligare några minuter häller du på tomtsåsen.
Låt allt sjuda några minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar.
Den som vill kan pressa i vitlök och vända ner finhackade färska örter.
Servera med ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0