DRÖMMER DU OM THAILAND
Låt dig inte slås ned av mörker och kyla.
På med panna och laga thai middag.
Kräftstjärtar med lime- och ingefärsris.
4 dl råris
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 rödlök
1 lime
2 msk färskriven ingefära
1/2 chili
flingsalt
rapsolja
1 burk kräftstjärtar i lag
att äta till
2 limefrukter
lättkokt broccoli
blandasallad
Koka råriset i vattwn smaksatt med grönsaksbuljong i ca. 25 -30 min.
Därefter får riset dra ytterligare 10 min.
Skala och hacka rödlöken.
Tvätta och riv det yttersta skalet av limen.
Därefter pressas saften ut.
Skala och riv ingefäran.
Ta bort fäste och frön innan chilin finhackas.
Hetta upp en stor panna och slå på oljan.
Börja med rödlök och ris.
Vänd runt hela tiden så att riset inte bränns.
Efter någon minut tillsättlimeskal. ingefära och chili.
Vänd runt igen någon minut och avsluta med limesaft och salt.
Dra av pannan och vänd ner de avrunna kräftstjärtarna.
Servera med broccoli, blandsallad och limeklyftor.
På med panna och laga thai middag.
Kräftstjärtar med lime- och ingefärsris.
4 dl råris
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 rödlök
1 lime
2 msk färskriven ingefära
1/2 chili
flingsalt
rapsolja
1 burk kräftstjärtar i lag
att äta till
2 limefrukter
lättkokt broccoli
blandasallad
Koka råriset i vattwn smaksatt med grönsaksbuljong i ca. 25 -30 min.
Därefter får riset dra ytterligare 10 min.
Skala och hacka rödlöken.
Tvätta och riv det yttersta skalet av limen.
Därefter pressas saften ut.
Skala och riv ingefäran.
Ta bort fäste och frön innan chilin finhackas.
Hetta upp en stor panna och slå på oljan.
Börja med rödlök och ris.
Vänd runt hela tiden så att riset inte bränns.
Efter någon minut tillsättlimeskal. ingefära och chili.
Vänd runt igen någon minut och avsluta med limesaft och salt.
Dra av pannan och vänd ner de avrunna kräftstjärtarna.
Servera med broccoli, blandsallad och limeklyftor.
Kommentarer
Trackback