ALDRIG FEL MED KORV.

Att blanda pasta och korv, det kan ju alla göra.
Men om man vill lägga ner lite extra tid, så kan det bli lite häftigare resultat.

Pasta med ostsås och blandade korvar.

600 g olika kryddiga korvar
smör
500 g färsk pasta
svartpeppar

Till såsen.
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl riven västerbottenost
50 g soltorkjade tomater
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Fräs samman smör och mjöl i en kastrull.
Späd på med mjölk och grädde till en slät sås.
Det går lättast om man har värmt mjölken och grädden, innan den tillsätts.
Smaka av med riven ost och pressad vitlök.
Låt såsen sjudda sakta i 5 minuter.
Salta och peppra.
Koka pastan i lättsaltad vatten.
Färdig pastaska genast i durkslag och  kryddas med smörklick och svart peppar.
Finhacka soltorkade tomater och blanda dem i såsen.
Skär korvarna i bitar och fräs dem i smör.
Blanda pasta och sås.
Lägg upp pastan i skålar och dekorera med korvarna.
Servera gärna med lättkokt broccoli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0