VARDAGSGRYTA MED KORV

                                     

Korvgrytor, i synnerhet de som lagas på milda svenska korvar, blir lätt smaklösa och utan karaktär.
Här kommer ett undantag.
En köttrik falukorv är grunden till denna goda korvgryta.

Korv- och bacongryta.

500 g falukorv
1 paket bacon
1 stor gul lök
500 g krossad tomat
2 msk tomatpure´
100 g gröna bönor
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk smulad mejran, gärna färsk
smör
salt och vitpeppar
persilja
Att äta till
ris
broccoli

Dra bort skinnet från korven och skär den i ganska tjocka stavar.
Strimla bacon.
Skala och skiva löken.
Bryn korven och löken i smör.
Tillsätt bacon vid slutet och låt allt fräsa samman någon minut.
Lägg allt i en kastrull och tillsätt krossad tomat, tomat pure´och kycklingfonden.
Koka upp och sjud 2 - 3 minuter.
Tillsätt gröna bönor och mejran.
Sjud ytterligare ett par minuter innan grytan smakas av med salt och peppar.
GArnera med persilja och servera med ris och lättkokt broccoli.
Tillsätt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0