HUSMANSKOST
Idag lägger jag ut dagens husmanskost, så ni kan planera inför morgondagens lunch.
KOKT SEJ MED ÄGGSÅS.
Ingredienser
Tillbehör: kokt potatis
KOKT SEJ MED ÄGGSÅS.
Ingredienser
3 dl | vatten |
---|---|
1 tsk | salt |
600 g | sejfilé |
Sås
2 msk | smör |
---|---|
2 msk | vetemjöl |
4 dl | mjölk |
2 tsk | kycklingfond, konc |
0,5 tsk | salt |
1 krm | vitpeppar, nymald |
2 st | ägg, hårdkokta |
3 msk | persilja, hackad |
Tillbehör: kokt potatis
Tillagning.
En äggsås som bara görs på mjölk och ingen grädde blir lätt smaklös. Hemligheten till god smak är kycklingbuljong och vitpeppar.
1. Koka upp vattnet med saltet i en traktörpanna. Lägg i fisken och låt koka upp igen. Ta pannan från värmen och låt stå med locket på ca 20 min.
2. Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Skala och hacka äggen. Blanda ner ägg och persilja i såsen.
3. Servera med kokt potatis.
2. Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Skala och hacka äggen. Blanda ner ägg och persilja i såsen.
3. Servera med kokt potatis.
Kommentarer
Trackback