HUSMANSKOST

Idag lägger jag ut dagens husmanskost, så ni kan planera inför morgondagens lunch.

KOKT SEJ MED ÄGGSÅS.

Ingredienser
3 dl vatten
1 tsk salt
600 g sejfilé 

Sås

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 tsk kycklingfond, konc
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
2 st ägg, hårdkokta
3 msk persilja, hackad

Tillbehör: kokt potatis

Tillagning.
En äggsås som bara görs på mjölk och ingen grädde blir lätt smaklös. Hemligheten till god smak är kycklingbuljong och vitpeppar.
1. Koka upp vattnet med saltet i en traktörpanna. Lägg i fisken och låt koka upp igen. Ta pannan från värmen och låt stå med locket på ca 20 min.
2. Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Skala och hacka äggen. Blanda ner ägg och persilja i såsen.
3. Servera med kokt potatis.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0