GOTT PÅ SCONES

                          

Något gott till nybakade scones.
Kommer detta fina pålägg, som man kan bre på när de är härligt ljumma.

Lemond curd.

rivet skal från 2 citroner
1 dl nypressad citron
2 ägg + 1 äggula
2 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör

Skrubba citronerna väl under hett vatten.
Riv av skalet fint och pressa ut saften.
Häll skal och saft i en rostfri bunke.
Tillsätt lätt vispa ägg, äggula och socker.
Sätt skålen över sjudande vattenbad i en anpassad kastrull.
Vispa äggmassan över vattenbadet tills den tjocknar.
Ta skålen från värmen.
Vispa ytterligare ett tag.
Tillsätt smöret lite i taget, under omröring.
Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara i kyl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0