ÄNTLIGEN FREDAG

Denna sloga känns ju igen för kyckling.
Så därför kommer det en kycklingrätt inspererad av Indien.
Den har två smaker och färger.
Hur nu det kan gå till.

Kyckling med indisk kryddning.

600 g kyckling file.
2 msk tandorikrydda + 2 msk vetemjöl
2 msk curry + 3 msk vetemjöl
3 msk raspolja för stekning
Till grönsaksriset.
3 dl basmatikris
600 g wokgrönsaker
1 msk rapsolja
Att äta till
2 dl matlagningsyoghurt
salladsgrönsaker
persilja

Mät upp kryddor och mjöl i plastpåsar.
Strimla köttet och fördela i påsarna.
Ruska om och tippa ut och paneringen är klar.
Stek kycklingen i rikligt i olja.
Börja med curryblandningen.Se bara till att köttet får fin färg och yta.
Efter stek sedan i ugn i 6 - 8 minuter i 200 grader.
Koka riset.
Torka ur stekpannan och slå i ny olja.
Stek grönsakerna hastigt.
Vänd ner det kokta riset och låt allt steka ihop.
Lägg upp riset på ett stort fat.
Toppa med kycklingen.
Ringla över med matlagningsyoghurt.
Garnera med persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0