ANNORLUNDA SEMLA

Har ni fint främmande ikväll och inte kan komma på något?
Här kommer då ett förslag på något enkelt och gott.

Festsemla med äggröra.

25 g jäst
3 dl fingervarm mjölk
2 msk smör- och  rapsolja, finns i flytande variant
2 msk brödsirap
1 tsk salt
1 dl fint rågmjöl
7 dl vetemjöl

Pensling och garnering
uppvispat ägg
oregano

Fyllning till 4 bullar
1 dl vispgrädde
1 dl kaviar
1/2 dl finhackad rödlök
1/2 dl finhackad dill
1 tsk råsocker
salladsblad
2 hårdkokta ägg

Smula jästen i en bunke.
Häll på mjölk och rör om till jästen har löst sig.
Tillsätt smör- och rapsolja, sirap, salt,, rågmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i ca. 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Forma till en rulle och dela den i 16 bitar.
Rulla till bullar.
Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ytterlgare 30 minuter.
Sätt på ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och smula över oregano.
Grädda i ugnens mitt i ca. 10 minuter.
Låt svaln under duk.
Vispa grädden till fast skum.
 blanda ner kaviar, rödlök, dill och smaksätt med socker.
Skala och skiva äggen.
Skär ett lock av bullarna och bottna med salladsblad.
klicka sedan i fyllningen.
Toppa med äggskivor och på med locket.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0