NYÅRSTIPS
Snart nyår och bjud på en soppa som förrätt.
Äpple och curry lyfter den här sammetslena jordärtskockssoppan ytterligare ett snäpp.
Mixa soppan till ett härligt skum.
Toppa med lyxiga skaldjur.
1 schalottenlök
1 äpple
2 msk curry
2 msk smör
6 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
Skaldjur
2 havskräftor
8 räkor
2 pilgrimsmusslor
smör
1 äpple
rivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
dill till garnering
salt och peppar
Äpple och curry lyfter den här sammetslena jordärtskockssoppan ytterligare ett snäpp.
Mixa soppan till ett härligt skum.
Toppa med lyxiga skaldjur.
JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED CURRY OCH SKALDJUR
Ingredienser
4 port
600 g jordärtskocka1 schalottenlök
1 äpple
2 msk curry
2 msk smör
6 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
Skaldjur
2 havskräftor
8 räkor
2 pilgrimsmusslor
smör
1 äpple
rivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
dill till garnering
salt och peppar
Gör så här
Skala jordärtskockor, lök och äpple. Finhacka löken. Skär kockorna och äpplet i bitar. Fräs lök, äpple och curry i smör. Tillsätt kockor och buljong och låt koka tills kockorna är mjuka, ca 10 min. Tillsätt grädde och koka upp. Mixa soppan och sila den genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan skummig vid servering.
Skala kräftorna och räkorna. Dela kräftorna i mindre bitar.
Salta och peppra pilgrimsmusslorna och stek dem i smör 1 min på varje sida. Dela dem och lägg i en skål tillsammans med kräftköttet och räkorna. Skala och skär äpplet i små tärningar. Blanda äpple, citronskal och olivolja med skaldjuren och fördela i djupa tallrikar. Häll soppan i tallrikarna och garnera med dill.
Kommentarer
Trackback