NYÅRSTIPS

Snart nyår och bjud på en soppa som förrätt.
Äpple och curry lyfter den här sammetslena jordärtskockssoppan ytterligare ett snäpp.
Mixa soppan till ett härligt skum.
Toppa med lyxiga skaldjur.
JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED CURRY OCH SKALDJUR

Jordärtskockssoppa med curry och skaldjur

Ingredienser

4 port

600 g jordärtskocka
1 schalottenlök
1 äpple
2 msk curry
2 msk  smör
6 dl hönsbuljong
2 dl  vispgrädde

Skaldjur
2 havskräftor
8 räkor
2 pilgrimsmusslor
smör
1 äpple
rivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
dill till garnering

salt och peppar

Gör så här

Skala jordärtskockor, lök och äpple. Finhacka löken. Skär kockorna och äpplet i bitar. Fräs lök, äpple och curry i smör. Tillsätt kockor och buljong och låt koka tills kockorna är mjuka, ca 10 min. Tillsätt grädde och koka upp. Mixa soppan och sila den genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan skummig vid servering.
Skala kräftorna och räkorna. Dela kräftorna i mindre bitar.
Salta och peppra pilgrimsmusslorna och stek dem i smör 1 min på varje sida. Dela dem och lägg i en skål tillsammans med kräftköttet och räkorna. Skala och skär äpplet i små tärningar. Blanda äpple, citronskal och olivolja med skaldjuren och fördela i djupa tallrikar. Häll soppan i tallrikarna och garnera med dill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0