JULSILL

Inlagd sill i olika former hör ju julen till.
Här kommer några förslag på det.


CURRYSILL MED ÄPPLE:

1 paket 5-minuterssill, 210 g

avrunnen, skuren i bitar

2 dl crème fraîche

1 rött äpple, urkärnat, skuret i små tärningar

1/2 rödlök, fint hackad

1 msk citronskal, finrivet

2 msk citronjuice

1 msk honung, flytande

1 msk Curry

Blanda samtliga ingredienser väl, förutom sillen,

till en gul sås. Blanda sedan försiktigt i sillbitarna.

Currysillen kan gärna stå och dra över natt i kylskåp

innan den serveras.


ÖRT & KAPRISSILL:

1 paket 5-minuterssill, 210 g,

avrunnen, skuren i bitar

2 dl crème fraîche

2 msk majonnäs

2 msk  Kapris, finhackad

1 knippe gräslök & dill, blandat

salt och svartpeppar

Slå crème fraîche och majonnäs i mixern. Tillsätt

kapris och örter. Mixa den till en jämn smet.

Smaksätt med salt och svartpeppar. Skär sillen

grovt, vänd ner den och låt stå minst 1 timme

innan servering.


CITRONSILL:

1 paket 5-minuterssill, 210 g,

avrunnen, skuren i bitar

1 sats ättikslag

2 citroner

1 lime

1/2–1 dl vodka

salt, vitpeppar

Ättiks lag:

1/2 dl ättiksprit (12%)

1 1/2 dl vatten

2 dl strösocker

1 tsk  Nejlikor, hela

4 st  Kanelstång, hel

1 tsk  Kryddpeppar

Koka upp ättikslagen tillsammans med kryddorna

och låt svalna. Skär citrusfrukterna i skinnfria

klyftor. Pressa resterna av citronen ner i lagen.

Smaka av med vodka, salt och vitpeppar. Varva

sill och citrusklyftor i en burk. Slå över lagen.

Låt stå kallt innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0