JULETIPS





Okej ingen julbild precis, men en "HUSMOR" och hennes tips.
Granen: I ett varmt och torrt rum dricker granen upp till 3 liter vatten om dagen! Borra ett hål i julgransfoten och placera den i ett större kärl med vatten i, så behöver du inte vattna lika ofta!
Städningen: Ge alla familjemedlemmar och julegästande en egen uppgift, sätt på julmusik och ha en städfest. Har ni snö blir mattorna underbart fräscha om du slänger dem i snön och låter barnen brottas på dem! Avsluta dagen med en belöning, i form av middag eller bio!
Juleljusen: Sätt en timer i julgranens ljus, så slipper du krypa under granen varje dag och leta efter eluttaget.
Juledoft: Du har väl doftlampor? Krydda vattnet med pepparkakskryddor, nejlika, ingefära eller kanel.
Julelukt? Ovälkomna dofter på t ex toaletten försvinner om du har en skål med ättika och vatten i rummet. Ättikans surhet neutraliserar alkaliska ämnen i luften, och mycket som luktar illa är alkaliskt.
Brända pepparkakor? Ingen fara! Måla dem med en guld-tuschpenna, så blir de vackra julgranspynt istället!
För tjocka stearinljus? Skala dem med en potatisskalare tills de ryms i ljusstaken.
Stearin på ljusunderlägget? Om du smörjer fatet med matolja innan du ställer ljusen på dem, är det enkelt att plocka bort stearinet i efterhand.
Stearin på bordsduken? Lägg in duken i frysen i några timmar. Skrapa sedan bort stearinet med en ovass kniv. Placera hushållspapper på båda sidorna av fläcken och värm med en strykjärn (ingen ånga). Byt hushållspapper ofta för att bli av med allt stearinet. Tvätta duken som vanligt.
Rödvinsfläckar? Häll en hög med salt på den färska fläcken och skölj fläcken med kallt vatten. Sedan är det bara att hoppas på ditt favoritfläckborttagningsmedel. Ett annat tips är att doppa fläcken i kokande mjölk och sedan tvätta som vanligt.
Chokladfläckar? Gnid med bakpulver på en fuktad trasa.
Halsbränna? Tugga långsamt på en rå potatisskiva.
Hicka? Skrämde tomten dig minuterna före jultalet? Sug på en sockerbit fuktad med lite ättika 24%.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0