FINSK JULMAT
1,5 kg kålrot
1,5 dl grädde
4 msk smör
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 krm malen muskotnöt
Tillagning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär kålroten i små tärningar.
Koka kålroten mjuk i lite saltat vatten. Häll av kokvattnet. Blanda i hälften av smöret, grädden, peppar, salt och muskot.Mixa slät i matberedaren.
3. Häll allt i en smord liten form. Gör toppar med en gaffel. Klicka 2 msk smör i små bitar ovanpå och grädda ca 10-15 min tills lådan får en fin färg.
Tips! Servera direkt eller värm upp som tillbehör på julbordet till skinka, rökt kött eller korv.
Gå in i arkivet för mera julmat.
2. Skala och skär kålroten i små tärningar.
Koka kålroten mjuk i lite saltat vatten. Häll av kokvattnet. Blanda i hälften av smöret, grädden, peppar, salt och muskot.Mixa slät i matberedaren.
3. Häll allt i en smord liten form. Gör toppar med en gaffel. Klicka 2 msk smör i små bitar ovanpå och grädda ca 10-15 min tills lådan får en fin färg.
Tips! Servera direkt eller värm upp som tillbehör på julbordet till skinka, rökt kött eller korv.
Gå in i arkivet för mera julmat.
Kommentarer
Trackback