FINSK JULMAT

När julen närmar sig så dukas det upp med finsk julmat med svensk.
Här kommer en gröt vi brukar äta till frukost.

KLAPPGRÖT

Portioner: ca8
Tillagningstid: 35min

Ingredienser
1l Vatten
5 dl Lingon
2 dl socker
1,5 dl mannagryn
1 tsk vaniljsocker


Tillagning
koka vatten och lingon och socker i 15 min, sila det. häll saften tillbaka i kastrullen, vispa ner mannagrynen och låt det koka ca 6-8 min. låt svalna, vispa ner vaniljsocker och vispa det lufftigt så det blir rosa aktigt.
Serveras kallt med mjölk och socker på, eller med vispgrädde.
Man kan byta ut lingon mot blåbär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0