Termer i köket

Tunga: En variation av kött, sällan serverad då den helt klart passerar gränsen mellan en biffstek och en del av en död ko.

Yoghurt: En trögflytande mjölkprodukt gjord på delvis avdunstad och jäst mjölk. Yoghurt är en av de tre rätter som smakar exakt som det låter. De andra två är gulash och squash.

Recept: En ordningsföljd av steg-efter-steg instruktioner för att preparera ingredienser man inte har, i redskap man inte äger, för att göra en rätt som till och med hunden vägrar äta.

Gröt: Tjock havregrynsgröt som sällan finnes på borden efter det att barnen fick rätten att stämma sina föräldrar. Namnet består av bokstäver ifrån orden "GRimasera", "Ökänd" och "moTbjudande".

Förvärma: Att sätta på ugnen en stund före man ska laga en rätt, så att fingrarna bränns både då man sätter in maten och tar ut den igen.

Ugn: Kompakt hemma-krematorieugn som används för att skaffa undan bitar av kött och fjäderfän.

Mikrovågsugn: Kökspryl ifrån rymdåldern som använder radarprincipen för att lokalisera och omedelbart förstöra all mat inom området.

Kalori: Vanligt mått på mängden av bortförklaringar erbjudet av den individuella genomsnittspersonen med förhandsrätten att ta en andra portion av en speciell maträtt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0