MER HETA SAKER

Här kommer en annan maträtt som är lite het.
Om man vill kan man ju testa att byta ut spansk peppar mot något hetare, t.ex. habanero.

Stroganoffgryta.

500 g benfri fransyska

2 msk smör

1 skivad gul lök

1 burk krossad tomat

1 tsk salt

2 krm nymalen svartpeppar

1 tsk fransk senap

1 msk tomat puré

1 tsk hackad spanskpeppar

färsk timjan

 

Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor.

Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna.

Tillsätt löken på slutet när det sista köttet bryns.

Lägg ner i en traktörpanna.

Späd med krossade tomater och smaksätt med salt, peppar, fransk senap, tomatpuré och spansk peppar.

Låt grytan koka upp och sedan sjuda i ca. 20 - 30 minuter.

Smaka av.

Servera med cremé fraische eller turkisk yoghurt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0