MER HETA SAKER
Här kommer en annan maträtt som är lite het.
Om man vill kan man ju testa att byta ut spansk peppar mot något hetare, t.ex. habanero.
Stroganoffgryta.
500 g benfri fransyska
2 msk smör
1 skivad gul lök
1 burk krossad tomat
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 tsk fransk senap
1 msk tomat puré
1 tsk hackad spanskpeppar
färsk timjan
Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor.
Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna.
Tillsätt löken på slutet när det sista köttet bryns.
Lägg ner i en traktörpanna.
Späd med krossade tomater och smaksätt med salt, peppar, fransk senap, tomatpuré och spansk peppar.
Låt grytan koka upp och sedan sjuda i ca. 20 - 30 minuter.
Smaka av.
Servera med cremé fraische eller turkisk yoghurt.
Kommentarer
Trackback