HÖST + ÄPPLEN

                        
NU mognar äpplena och man skördar för fullt.
Man kan göra mycket med äpplen.
Som detta fikabröd.

Sesambullar med äpple.

2 dl vatten

1/2 dl fil

1/4 dl rapsolja

1/2 paket jäst

1 3/4 msk socker eller honung

1 1/2 dl grahamsmjöl

5 dl vetemjöl

1 ägg

2 - 3 äpplen

malen kanel

sesamfrön

 

Blanda vatten, fil och olja.

Värm degvätskan till 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med degspadet.

Tillsätt socker eller honung.

Arbeta in grahamsmjölet samt 4 1/2 dl vetemjöl och låt degen jäsa övertäckt i ca. 30 minuter.

Vispa upp ägget och tillsätt hälften i degen.

Tillsätt också 1/2 dl vetemjöl och arbeta ihop degen.

Skrapa ner degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.

Kavla ut dem i två omgångar, till tunna rektangler.

Andvänd mera mjöl om det behövs.

Sporra ut tutor, 7 1/2 X 8 cm.

Lägg en bit äpple på varje.

Låt skalet vara kvar men skär bort kärnhuset.

Pudra äppelbitarna med kanel.

För samman deghörnen.

Forma till runda bullar och ställ på papperstäckt plåt med skarven neråt.

Låt jäsa i ca. 25 - 30 minuter.

Pensla med resten av ägget och strö rikligt med sesamfrön över.

Grädda i 225 grader i ca 15 minuter.


Kommentarer
Postat av: Per Mårtensson

Tråkigt med en medelålders man tillika företagare som inte kan betala de gamla Kalle Anka tidningar han beställt och fått sig tillsända.

2009-09-09 @ 19:42:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0