SMARRIT
såser till glass är goda.
Testa och gör denna.
Kolasås med havssalt.
1 dl ljus sirap
3 dl grädde
2 dl strösocker
1/2 tsk havssalt
Blanda sirap och socker i en kastrull.
Rör noga tills sirap och socker får en gyllenbrunfärg.
Tillsätt 2 dl grädde och rör ihop.
Låt det sedan koka upp.
Låt det koka upp till 125 grader ( andvänd en stektermometer)
Tillsätt resten av grädden och rör om.
Låt allt koka upp igen och strö över havssaltet.
Förvara kolasåsen i en stängd burk i kylskåpet.
Den håller sig i kylskåpet ca. en månad.
Testa och gör denna.
Kolasås med havssalt.
1 dl ljus sirap
3 dl grädde
2 dl strösocker
1/2 tsk havssalt
Blanda sirap och socker i en kastrull.
Rör noga tills sirap och socker får en gyllenbrunfärg.
Tillsätt 2 dl grädde och rör ihop.
Låt det sedan koka upp.
Låt det koka upp till 125 grader ( andvänd en stektermometer)
Tillsätt resten av grädden och rör om.
Låt allt koka upp igen och strö över havssaltet.
Förvara kolasåsen i en stängd burk i kylskåpet.
Den håller sig i kylskåpet ca. en månad.
Kommentarer
Trackback