FALUKORV

Falukorv kan göra nästan vad man vill med.
Steka, ha i olika grytor, på smörgås och i ugn.
Här kommer ett recept i ugn, servera gärna med hemlagad potatismos, du får bägge här.


                     
Helstekt falukorv med tomat och ost.
600 g falukorv
2 tomater
några skivor ost (västerbottenost)
1msk rapsolja
Salt och peppar.

Till potaismoset
12 medelstora potatisar av mjölg sort
1 1/2 dl grädde, går också att byta ut mot mjölk
en stor klick smör
Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Dra av skinnet på korven.
Skärfickor med ettpar cm. mellanrum.
Fyll fickorna växelvis med skivad tomat och ost.
Om ni vill kan ni fylla på med senap och ketchup.
Lägg korven i en ugnsfast form.
Ringla över rapsoljan och salta och peppara.
Ställ korven i ugnen och stek i ca. 30 minuter.
Moset.
Skala och koka potatisen mjuk, lite mer än normalt.
Slå av vattnet.
Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp.
Blanda ner smöret.
Blanda ner kokande mjölk.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Om osten har smält helt , så kan man avsluta de sista minutrna med riven ost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0