VÅFFLOR

Här kommer det en annorlunda recept på våfflor.
Denna är mycket gammal och gjordes när det var dåliga tider.
Andvänd ekologiska varor när du lagar mat.

Mammas survåfflor med hjortronsylt och grädde.
4 dl surmjölk
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl surgrädde
25 g smör
salt
Smör till stekning.
Vispa ihop mjölk och mjölsorterna till en klumpfri smet.
Tillsätt surgrädde, smält smör ochsalt.
Låt smeten dra en timme så att mjölet sväller ordentligt.
Grädda i en het våffeljärn.
Pensla med smör mellan laggarna.
Finns det inte sur grädde så kan man tillsätta 1 dl yughurt, fil eller creme fraiche.
Minska då grädden med 1 dl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0