PEPPARKAKOR

När man gör pepparkakor och sedan kavlar ut den.
Kommer här ett enkelt tips som gör det lättare.
Förr kavlade man ut degen på ett mjölat bord och ibland fastnade degen på kaveln.
Andväd två bakplåts papper när du kavlar ut degen.
Ta då bort det översta pappret och ta ut formerna på degen. dra sedan den undre pappret till plåten med de uttagna figurerna.
Enkelt och inget kladd.
Här kommer ett recept.

Mandelpepparkakor.

2 dl sötmandel
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl ljussirap
2 tsk mald kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl

Hacka mandeln, men inte för fint.
Blanda smör, socker, sirap och pepparkakskryddorna.
Fortsätt sedan med bikarbonat, mjöl och mandel.
Knåda degen tills den blir slät och fin.
Rulla degen till små kulor med ungefär 2 cm diameter.
lägg upp dem på en bakplåt försed med bakplåtspapper.
Tryck ut kulorna med baksidan av en gaffel, så att ett rutmönster bildas.
Grädda kakorna ca. 10 minuter mitt i ugnen i 175 grader.
Dra av kakorna från plåten och dem kallna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0