Mums va gott..Riddarkaka



Bakas i långpanna. Mörk botten med kokosglasyr *smakar som knäck*. Hittade detta recept på internet för något år sen. SUPER GODA, nästan som godis!

Botten:
4 st ägg
6 dl strösocker
150 gram smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Glasyr:
2 dl strösocker
1 dl sirap
1.5 dl grädde
75 gram smör
200 gram kokosflingor

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna ca. 30x40cm med bakplåtspapper.
Botten: Vispa ägg och socker pösigt.
Klicka i smöret och rör i mjölet som blandats med siktat kakao, vaniljsocker och salt.
Bred ut i en långpanna.
Grädda i 200 grader i ca. 15-20 minuter. (obs! skall gräddas ytterligare med glasyren på)
Under tiden kakan förgräddas gör glasyr: Blanda i en kastrull socker, sirap, grädde och smör och sjud i ca. 5 minuter tills det tjocknar och blir simmigt.
Rör i kokos i glasyren.
Ta ut kakan ur ugnen när den har gräddats i 15-20 minuter och bred glasyren över kakan.
Grädda ytterligare i ca. 10 minuter tills glasyren har en gyllene färg.
Skär kakan i bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0