FLÄSKKÖTT MED JULKÄNSLA

Helstekt fläskytterfilé är praktisk mat när man har gäster.
Det är inte svårareän att laga en eller flera köttbitar, och såsen kan man förbereda.
Kombinationen av fläskkött, senap och ingefära ger en försmak på julen.

Fläskytterfilé med skånsk senapssås.

600 g mörad fläskytterfilé
1 tsk stött rosmarin
1 tsk stött timjan
1/2 tsk mald ingefära
salt och peppar
smör

Till såsen
2 dl grädde
2dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk skånsk senap
majsstärkelse
salt och peppar

Putsa vid behov köttet.
Gnid in köttet medstött rosmarin, timjan, ingefära, salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör.
Efterstek i 175 grader i ugn eller i gryta med lock.
Den är klar när kärntemperaturen är 70 grader..
Ta upp köttet och linda in den i aluminumfolie.
Låt köttet ligga i ca. 10 minuter.
Koka upp grädde och vatten.
Rör ned senap och tillsätt vitvinsvinäger.
Red med majsstärkelse och sjud såsen i ca. 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Packa upp köttet och skär i tunna skivor.
Servera med sås, kokt potatis, lättkokt broccoli och lite färska örter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0