RISOTTO ALLO SPUMANTE

Mera ris på gång. Nu med smak av bubbelvin.

Risooto allo Spumante

40 g smör
1 fin hackad gul lök
350 g risottoris
2 - 4 dl mouserande vin
9 dl  kycklinbuljong, kokhet
salt och peppar
3/4 dl pecorinoost el. parmesan, nyriven

Smält smöret på medelvärme i en tjockbottnad kastrull och fräs löken tills den börjar bli ljusbrun.
Tillsätt riset och rör tills det är blankt och börjar bli genomskinllgt.
Öka värmen och tillsätt 2 dl av vinet, lite i taget.
Rör tills det har ångat in.
Fortsätt med den heta buljongen på samma sätt.
Efter drygt 20 min bör riset vara klart, känn efter.
Om riset  fortfarande är för fast, när den sista buljongen ångat in, kan man tillsätta ytterligere vin skedvis.
Riset ska vara krämigt, men med en liten kärna kvar.
Rör ned osten och smaka av med salt och peppar.
Tag bort kastrullen från plattan och täck den med lock ett par minuter.
Servera på varma tallrikar, gärna med samma bubbel i glasen som på tallriken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0