RABARBER

Här kommer en enkel och god dessert.

Jordbubbs. och rabarberkompott med mandel täcke.
200 g jordgubbar
200 g skalad och skivad rabarber
1 dl råsocker
Rivet skal från en citron
Mandel täcke
50 g mandelspån rostade
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl vetemjöl
3 msk socker
1 tsk malen kardemumma

Koka jordgubbar, rabarber och socker till en kompott.
Rör ner citronskalet.
Lägg upp i portionsskålar.
Rör ihop ingredienserna till mandeltäcket med en gaffel.
Spara lite av mandelspånen till garnering.
Bred mandeltäcket över kompotten.
Gratiner i övre delaen av ugnen i någon minut, tills täcket har fått färg.
Strö över lite mandelspån som garnering.
Kom ihåg handla ekologiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0