POTATISSALLAD
Testa en annorlunda variant av potatissallad.
Fransk rostad potatissallad
1 kg små färsk potatis
4 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 kruka färsk dragon
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk grovkornig fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba potatisen.
Lägg den ien ugnsfastform.
Ringla över olivoljan och salta.
Rosta potatisen mitt i ugnen 30 min, eller tills den har fått fin färg och är mjuk.
Skaka formen någon gång, så potatisarna blr jämt rostade.
Plocka ochfinhacka dragonbladen.(spara lite till garnering)
Blanda dem med creme fraiche, senap, vitlök, salt och peppar.
Låt potatisen kallnanågot.
Tryck sönder dem lite försiktigt med en gaffel.
Blanda potaisen med creme fraicheblandningen.
Strö över medlite hackad dragon.
Handla ekologiskt.
Fransk rostad potatissallad
1 kg små färsk potatis
4 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 kruka färsk dragon
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk grovkornig fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba potatisen.
Lägg den ien ugnsfastform.
Ringla över olivoljan och salta.
Rosta potatisen mitt i ugnen 30 min, eller tills den har fått fin färg och är mjuk.
Skaka formen någon gång, så potatisarna blr jämt rostade.
Plocka ochfinhacka dragonbladen.(spara lite till garnering)
Blanda dem med creme fraiche, senap, vitlök, salt och peppar.
Låt potatisen kallnanågot.
Tryck sönder dem lite försiktigt med en gaffel.
Blanda potaisen med creme fraicheblandningen.
Strö över medlite hackad dragon.
Handla ekologiskt.
Kommentarer
Trackback