LAGOM HET SALLAD
Man kan göra mycket med guraka.
SÅ här kommer en pimpa gurka.
Gurksalladens evolution.
2 gurkor
1 tsk flingsalt
1 krm krossad svartpeppar
3 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk natruell yoghurt
1/2 dl urkärnade oliver
1/2 röd chili
1 kruka färsk mynta
Skala gurkorna, skär av ändarna.
Dela den på längden, gröp ur kärnorna och sländ dem.
Skär gurkan i oregelbara bitar och lägg dem i en bunke.
Tillsätt flingsalt och peppar.
Ringla över olivoljan och pressa över citronjuicen.
Plocka bladen från myntan och blanda den i salladen.
Blanda i yoghurten så den täcker.
Lägg i oliverna.
Låt stå i kylen ett tag så den kan utveckla smaken.
Dela chilin på längden och finhackaden och strö över salladen.
Servera.
Handla ekologiskt.
Servera den
SÅ här kommer en pimpa gurka.
Gurksalladens evolution.
2 gurkor
1 tsk flingsalt
1 krm krossad svartpeppar
3 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk natruell yoghurt
1/2 dl urkärnade oliver
1/2 röd chili
1 kruka färsk mynta
Skala gurkorna, skär av ändarna.
Dela den på längden, gröp ur kärnorna och sländ dem.
Skär gurkan i oregelbara bitar och lägg dem i en bunke.
Tillsätt flingsalt och peppar.
Ringla över olivoljan och pressa över citronjuicen.
Plocka bladen från myntan och blanda den i salladen.
Blanda i yoghurten så den täcker.
Lägg i oliverna.
Låt stå i kylen ett tag så den kan utveckla smaken.
Dela chilin på längden och finhackaden och strö över salladen.
Servera.
Handla ekologiskt.
Servera den
Kommentarer
Trackback