LAGOM HET SALLAD

Man kan göra mycket med guraka.
SÅ här kommer en pimpa gurka.
Gurksalladens evolution.
2 gurkor
1 tsk flingsalt
1 krm krossad svartpeppar
3 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk natruell yoghurt
1/2 dl urkärnade oliver
1/2 röd chili
1 kruka färsk mynta

Skala gurkorna, skär av ändarna.
Dela den på längden, gröp ur kärnorna  och sländ dem.
Skär gurkan i oregelbara bitar och lägg dem i en bunke.
Tillsätt flingsalt och peppar.
Ringla över olivoljan och pressa över citronjuicen.
Plocka bladen från myntan och blanda den i salladen.
Blanda i yoghurten så den täcker.
Lägg i oliverna.
Låt stå i kylen ett tag så den kan utveckla smaken.
Dela chilin på längden och finhackaden och strö över salladen.
Servera.
Handla ekologiskt.
Servera den

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0