EFTERRÄTT

En annorlunda efterrätt gjoed med maräng.

Frusen marängrulltårta med hallon och blåbär.
1 msk rapsolja
6 äggvitor
2 dl strösocker
1 1/2 msk marsanpuler
1 burk kesella vanilj
100 g hallon
100 g blåbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj det med olja.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke.
Vispa i sockret lite i taget.
Bland försiktigt ner marsanpulvret med en slickepott.
Bre ut maränge på pappret, men inte ända ut till kanten, eftersom marängen flyter ut iugnen.
Grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
Låt svalna.
Stälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper.
Bre ut kesellan på marängen.
Strö ut bären.
Rulla ihop marängen hårt från långsidan.
Rulla in den i bakplåtspapper och plasta.
Ställ den i frysen i 3 timmar.
Ta ut rulltårtan en stund före serveringen och skär den i bitar.
Handla ekologiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0