VITLÖK

Vitlök kan man andvända till nästan vad som helst.
Många säger att den är bra mot att hindra förkylningar.
Vitlöken har andvänds i många tusen år som medicinalväxt.
Här kommer ett recept på vitlök som man kan andväda som tilltugg eller som man vill ha den till.

Marinerad vitlök.

5 st hela vitlökar
2 tsk timjan
1 1/2 dl olivolja
1/2 dl mild vinäger
1 tsk italiensk salladskrydda
1 krm salt
1 krm socker

Dela vitlöken i klyftor utan att skala den.
Koka upp vatten i en kastrull.
Lägg i vitlöksklyftorna och låt koka i två minuter.
Spola av med kallt vatten.
Koka upp vatten på nytt och lägg i klyftorna.
Låt dem koka ytterligare två minuter.
Spola av dem i kallt vatten.
Dags att skala vitlöken och lägg dem i en burk.
Krydda dem med timjan, salt, socker. och salladskryddan.
Slå på vinäger och olivoljan, tills det täcker vitlöksklyftorna.
Låt stå 1 dygn före servering.
Håller sig ganska länge i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0