SOMMARMETE

Tänk er en brygga vid en insjö, ett metspö och några timmar väntan på napp.
Under en härlig sommardag, då solen skiner.
Att få tra upp kvällens middag, några fina stora aborrar.
Så här kommer ett recept på aborre.

Stekt aborre med stuvad fänkål.

4 aborrar
2 - 3 msk veteströ
salt och vitpeppar
smör till stekning
till stuvningen
1 stor fänkål
1 gul lök
1 1/2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 dl vittvin
salt och vitpeppar
Att äta till
blandad sallad
kokt potatis
till servering
dill
citron

Rensa och filea fisken.
Skär bort skin och putsa bort alla ben.
Strimla fänkål och löken ganska tunt.
Fräs strimlorna med smör i  kastrull.
Pudra över med mjöl.
Späd med grädde och vin.
Sjud stuvningen i några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd fileérna i ströbröd.
Stek dem i medelvarm panna.
Salt och peppra lätt.
Lägg upp stuvningen och toppa med aborrfile+erna.
Dekorera med dill och citron.
Servera med kokt potatis och sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0