Snart midsommar 2

Här kommer det en till och det kommer flera de närmaste dagarna.

Fänkålsmatjes med Västerbottenkräm.
2 burkar matjesill á 200 g st
1/2 rödlök
100 g fänkål
2 msk hackad dill
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk flingsalt
1 msk flytsande honung
3 mak olivolja

Västerbottenkräm
150 g Västerbottenost
3 dl gräddfil

Häll av spadet från sillen och lägg upp bitarna på ett stort fat.
Strimla rödlöken och fänkålen fint.
Blanda det ien skål med hackad dill och flingsalt.
Krama det med händer så att det blir lite mjukt.
Blanda vinäger, honung och olja och rör samman med grönsakerna.
Fördela blandningen över sillen.
Riv osten och blanda med gräddfilen.
Servera till sillen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0