MER PÅ GRILLEN
Fläskkottletter är goda att grilla.
Skär inte bort ben och fett, innan ni grillar.
Snitta lite grann i kanten, så att den inte kupar sig .
Marinera den i denna goda marinad.
Grillad apelsinkotlett
4 kottletter á 150 gram
salt.
Glaze
50 g apelsinmarmelad
1/2 dl blodapelsisaft'
1 pressad citron
1 msk honung
2 tsk malen ingefära
några droppar tabasco
Blanda allt till glazen i en kastrull.
Värm upp och låt sjuda på låg värme i ca. 3 - 4 minuter.
Salta kottletterna.
Grilla de i ca. 5 - 6 minuter på varje sida.
Pensla glazen då och då.
Ta upp på ett fat och ringla resterande glazen över.
Servera med ungsbakade grönsaker och färsk potatis.
Skär inte bort ben och fett, innan ni grillar.
Snitta lite grann i kanten, så att den inte kupar sig .
Marinera den i denna goda marinad.
Grillad apelsinkotlett
4 kottletter á 150 gram
salt.
Glaze
50 g apelsinmarmelad
1/2 dl blodapelsisaft'
1 pressad citron
1 msk honung
2 tsk malen ingefära
några droppar tabasco
Blanda allt till glazen i en kastrull.
Värm upp och låt sjuda på låg värme i ca. 3 - 4 minuter.
Salta kottletterna.
Grilla de i ca. 5 - 6 minuter på varje sida.
Pensla glazen då och då.
Ta upp på ett fat och ringla resterande glazen över.
Servera med ungsbakade grönsaker och färsk potatis.
Kommentarer
Trackback