LAX

Lax är fisk man kan tillaga i många former, också på grillen.

Barbecuelax

4 laxkotletter á 150 g

Baebecuerub.
1 dl paprikapulver
1/2 dl chipotlepulver / torkad chili med röksmak)
1/2 dl spiskummin
1 msk farinsocker
3 tsk lökpulver
3 tsk vitlökspulver
2 tsk torkad timjan
2 tsk salt

Servering.
Grönsallad
grilladegrönsaker
pressad citron
olivolja

Rör ihop kryddmixen i en bunke.
Vänd laxen iden.
Ta upp fisken och låt dra ca. 30 minuter.
Grilla laxen under lock på svag värme.
4 - 5 minuter på varje sida.
Ställ varmt och låt vila en stund före serveringen.
Servera laxen med sallad, grillade grönsaker och pressad citron.
Ringla till sist lite olivolja över.
Ett tips, nyslagen hollandaise passar mycket bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0