LAX
Lax är fisk man kan tillaga i många former, också på grillen.
Barbecuelax
4 laxkotletter á 150 g
Baebecuerub.
1 dl paprikapulver
1/2 dl chipotlepulver / torkad chili med röksmak)
1/2 dl spiskummin
1 msk farinsocker
3 tsk lökpulver
3 tsk vitlökspulver
2 tsk torkad timjan
2 tsk salt
Servering.
Grönsallad
grilladegrönsaker
pressad citron
olivolja
Rör ihop kryddmixen i en bunke.
Vänd laxen iden.
Ta upp fisken och låt dra ca. 30 minuter.
Grilla laxen under lock på svag värme.
4 - 5 minuter på varje sida.
Ställ varmt och låt vila en stund före serveringen.
Servera laxen med sallad, grillade grönsaker och pressad citron.
Ringla till sist lite olivolja över.
Ett tips, nyslagen hollandaise passar mycket bra.
Barbecuelax
4 laxkotletter á 150 g
Baebecuerub.
1 dl paprikapulver
1/2 dl chipotlepulver / torkad chili med röksmak)
1/2 dl spiskummin
1 msk farinsocker
3 tsk lökpulver
3 tsk vitlökspulver
2 tsk torkad timjan
2 tsk salt
Servering.
Grönsallad
grilladegrönsaker
pressad citron
olivolja
Rör ihop kryddmixen i en bunke.
Vänd laxen iden.
Ta upp fisken och låt dra ca. 30 minuter.
Grilla laxen under lock på svag värme.
4 - 5 minuter på varje sida.
Ställ varmt och låt vila en stund före serveringen.
Servera laxen med sallad, grillade grönsaker och pressad citron.
Ringla till sist lite olivolja över.
Ett tips, nyslagen hollandaise passar mycket bra.
Kommentarer
Trackback