GRYTA FRÅN BELGIEN

Varför skall man alltid göra kalops och dillkött, när det finns andra grytor att göra.
Testa denna Flamländska gryta.
Ett tips gör den dagen inna, så kommer smakerna fram bättre.

Viaamse hutsepot (flamlänsk gryta)

smör
800 g potatis
2 purjolökar
800 g morötter
1 gul lök
1 hönsbuljongtärning
salt och peppar
800 g fläskfile, här kan man byta ut till nötköttt eller kryddstark korv.

Hacka potatis, purjo och morötter.
Lägg i en kastrull och täck med vatten.
Lägg i buljongtärningen och låt små koka i 20 minuter.
Skiva fläskfilen och löken.
Stek dem i lte smör.
När grönsakerna har blivit mjuka, krossa dessa lite lätt inte så att de blir som mos.
Lägg i fläskfilen och löken, blanda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0