FÄRSKA GRÖNSAKER

Nu börjar de komma, de färska grönsaker man har odlat.
Alltid spännande hur de smakar och vad man kan göra med dem.
Testa denna pastarätt.

Pasta med blomkål och purjolöksås.

500 g färsk tagliatelle
Till såsen.
1 purjölök
1 msk smör
2 dl grädde
2 dl vatten
maizena till redning
1 tärning grönsaksbuljong
salt och peppar
Att äta till.
1 blomkålshuvad
sallad körsbärstomater
persilja

Bryt upp blomkålshuvudet i buketter som fårsjuda några minuter i saltat vatten.
Strimla och fräs purjolöken i smör.
Tillsätt grädde och vatten och koka upp.
Red av med maizena.
Smaksätt med en grönsaksbuljongtärning, salt och peppar.
Koka upp salta vatten och lägg i pastan..
Lägg upp pastan i en djupt fat.
Lägg blomkålen på och häll såsen över.
Garnera med sallad. körsbärstomater och hackad persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0