CHUTNEY

Chutney kan vara dur att köpa, men är väldigt enkel att göra.
Ofta förknippar man den med Asien, fast man kan göra den av det som finns i vår trädgård.
Därför ger jag er ett exempel på en sådan.

Trädgårdschutney.

1 l krusbär
3 rabarberstjälkar
2 gula lökar
2 rölökar
3 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 1/2 dl russin
7 stjärnanis
10 hela nejlikor
1 tsk mald muskotnöt
1 tsk mald chili
1 1/2 tsk engelsk senap
1 krm vardera av gul och brun senapsfrön
3 dl strösocker (råsocker)
2 tsk salt

Skala och skivade gula och röda lökarna.
Tabort fästena på krusbären.
Hacka vitlöken fint.
Skala och skär rabarbern i bitar.
Värm oljan i kastrull.
Låt lökarna klarna utan att få färg.
Efter några minutertilsätt övriga ingredienserna.
Allt får koka upp.
.Sänk värmen och sjud chutneyn närmare en timme, utan lock.
Rör chutneyn då och då.
Chutneyn dkatjockna och smakerna koncentreras innan kastrullen lyfts av spisen.
Den färdiga chutneyn hälls ien väl rengjord glsburk och försluts.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0