ÄGGPLANTA

Eller aubergine som det heter också
Denna grönsak kan man göra mycket av.
VArför inte en varmrätt till lunch.

Ostfyllda auberginer.

2 auberginer
125 g mozzarella
2 vitlöks klyftoe
några kvistar timjan
svartpeppar och salt
Till servering
Tomatsås
fullkornsbulgur
blandade grönsaker

Skär auberginerna i skivor på längden.
Stek ena sidan i olivolja i ganska het panna.
Fruktköttetska bli torrt på ytan och få färg.
Lägg skivorna med stekytan uppåt på arbetsbänken.
Mixa mozzarellan, timjan och vitlök.
Fördela massan på hälften av skivorna.
Lägg dede återstående skivorna med stekytan neråt mot fyllningen.
Stek de fyllda auberginerna i medelvarm panna med olivolja.
Salta och peppra lätt på bägge sidorna.
Servera med tomatsås, fullkornsbulgur och grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0